Joulupakopeli

Tältä sivulta löydät kaikki tarvittavat materiaalit jouluhaasteen suorittamiseen. Ja nyt tarkkana kuin porkkana.

Käythän kaikki tehtävät läpi ENNEN jouluaattoa ja kysyt minulta, jos on mitä tahansa epäselvää!

Kysymyksiä voit esittää pakopeliklubin päämajassa, joka toimii sekä info- että palautekanavana aiheeseen liittyen: 

Toki minulta saa kysyä myös yksityisesti. Yhteystietoni löydät sivun alaosasta. 

Alkuvalmistelut

1

Tulosta tai kirjoita aloituskirje

Jokainen aikuinen itse päättää, mitä teillä jahdataan. Minä olen tehnyt valmiiksi kaksi vaihtoehtoista aloituskirjettä. Toisessa jahdataan pukin piilottamaa lahjasäkkiä ja toisessa Jekku-tontun piilottamia lusikoita. Mutta yhtä hyvin teillä voidaan jahdata ihan jotain muutakin. Kirjoitat vain oman aloituskirjeen, joka johdattaa etsimään tietokoneelta "Jouluhaaste" -nimisen tiedoston. 

2

Tallenna "Jouluhaaste"-tiedosto sille tietokoneelle, jolla peli pelataan jouluna

Jouluhaaste tiedosto sisältää minun tekemät tehtävät, joista jokaisesta saa "koodin". Koodit syötetään digitaalisiin lukkoihin. Käy tiedosto läpi etukäteen ja muista tosiaan kysyä minulta, jos on mitä tahansa epäselvää. Voit ihan vapaasti testipelata pelin itse etukäteen. Pelin alkulehdistä on kolme eri versiota. Lataa teille sopiva versio klikkaamalla oikeaa kuvaa. Kaikissa kolmessa versiossa on täsmälleen samat tehtävät, ainoastaan tuo alkulehti on niissä erilainen.

Valitse tämä kolmas kansilehdetön versio, jos teillä etsitään jotain muuta kuin lahjoja tai lusikoita.

3

Tarkista, että ymmärrät kaikki tehtävät

Osaat sitten neuvoa lapsia tarpeen mukaan pelin aikana. Kysy ennen joulua allekirjoittaneelta, jos on mitä tahansa epäselvää.

4

Kirjoita laput, jotka johdattavat "aarteen" luo ja piilota ne

Joulupakopelin koodit ratkottuaan ja digitaaliset lukot avattuaan lapsi saa vihjeen: “Seuraava vihje löytyy jonkun perheenjäsenen tyynyn alta.” Sinun tehtäväsi on kirjoittaa ja piilottaa nämä vihjelaput. Tyynyn alle voit laittaa lapun: “Katso postilaatikkoon.” Postilaatikkoon voit laittaa lapun: “Katso ruokapöydän alle.” Ruokapöydän alle voit laittaa lapun: “Katso XXX -kirjan väliin.” You got the point.


Lopulta esimerkiksi lusikat voivat löytyä vaikka pakastimesta. Jokainen aikuinen tietysti itse päättää, miten monen mutkan kautta juoksuttaa lapsiparat lusikoiden/lahjojen/jonkun muun jutun luo.

Mitä tapahtuu pelipäivänä?

1

"Löydä" tai anna lasten löytää aloituskirje

Jokainen päättää itse, miten saattaa aloituskirjeen lasten käsiin. Sen voit "löytää" sinä itse tai sitten voit hienovaraisesti varmistaa, että lapset löytävät sen. Käytä mielikuvitustasi. Jos teiĺlä etsitään lahjoja, niin voit vaikka lähteä viemään roskia ja sillä reissulla löydät ulko-ovesta joulupukin kirjeen. Jos teillä etsitään lusikoita, niin sen kirjeen voi laittaa aterinlaatikkoon lusikoiden tilalle.

2

Lapset suorittavat "Jouluhaaste"-tiedoston tehtävät

Etsikää tietokoneelle tallentamasi "Jouluhaaste" -tiedosto, josta ne tehtävät löytyvät. Voitte halutessanne pyytää esimerkiksi isovanhemmat mukaan pelaamaan esim. Zoomin välityksellä. 

3

Rastirata + "aarteen" löytäminen

Digilukot avattuaan lapset suorittavat Sinun suunnittelemasi rastiradan ja löytävät lopulta lahjat, lusikat tai mitä ikinä nyt piilotitkaan.


Joulupakopeli lahjaksi?

Ilman muuta voit antaa tämän joulupakopelin myös lahjaksi. :) Voit tästä ladata itsellesi kaksisivuisen PDF-tiedoston (tulosta kaksipuoleisena) jonka voit toimittaa joko fyysisenä tai sähköisenä lahjansaajalle omien saatesanojen kera.

Vielä jotain kysyttävää?

Laita miulle sähköpostia (help@hellofromfinland.com) tai vaikka WhatsApp -viestiä (040 531 1290). 


Mukavaa joulun odotusta Sinulle ja perheellesi! <3 

Suvi -tonttu

>