Luukku 17

1

Semaphore Flags

FOTO: FORTEPAN / MHSZ, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Lippuviittoilu on pääasiassa merellä käytetty merkinantojärjestelmä, jossa tietoa välitetään välimatkan päähän visuaalisella signaalilla kädessä pidettävien lippujen, toisinaan myös (valaistujen) sauvojen tai pelkkien käsien avulla. Olennaisinta on, että jokaista aakkosten kirjainta vastaa tietty käsien asento. 


Nykyään näiden käyttö esimerkiksi juuri merenkulussa on huomattavasti vähentynyt erilaisten sähköisten viestintämenetelmien kehittymisen myötä, mutta meillä Korvatunturilla lippuviittoilu on päivittäisessä käytössä. Me käytämme semaforeaakkosia taukojumppavenyttelynä. Samalla työkaverit saavat aivojumppaa dekoodatessaan jumppaamiamme sanomia. :) Kokeile ihmeessä sinäkin jumpata vaikka oma nimesi. Muista kunnon veeenyyyytyyyykseeet.

2

Koodiavain

3

Dekoodaa alla olevan lapun kirjaimet ja syötä koodi sähkölukkoon.

Toivottavasti analoginen kello on Sinulle tuttu juttu. :) Morse-koodin ja binäärikoodin tavoin tämä kansainvälinen koodausjärjestelmä ei ole mitenkään salainen. Siksi meillä Korvatunturilla on tapana lisätä tähän oma twistimme, jos käytämme sitä muuhunkin kuin jumppaamiseen. Lista kellonaikoja ei näytä (ainakaan toivottavasti) niin ilmeisesti koodatulta viestiltä kuin monen muun salausmenetelmän tuottama siansaksa. 

>